PÜSKÜRTME ISI YALITIMI   SPREY POLİÜRETAN KÖPÜK

Yalıtım sektöründe daha dayanıklı, uzun ömürlü, daha çok enerji tasarrufu sağlayan ve az bakım gerektiren malzemelere olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Son yıllarda kullanımı gün geçtikçe artan ve her türlü binanın yalıtılmasında kullanılabilen poliüretan türlerinden biri de Sprey Poliüretan Köpük’lerdir (SPF). SPF’ler Türkiye pazarı için oldukça yeni bir teknoloji olmasına rağmen inşaat sektöründe temelden çatıya kadar her noktada, endüstriyel çatılar, depolama tankları, soğuk hava depoları, gıda ve hayvan barınakları gibi bir çok alanda hızla artan bir kullanım sahası bulmuştur. Gelişmiş ülkelerde yaklaşık 40 yıldan beri bilinen ve kullanılan Sprey Poliüretan Köpük uygulaması ülkemizde de yavaş yavaş tanınmaya başlanmış, 2002 yılında 750 ton olan tüketimi 2006 yılı itibariyle 1300 ton’lara kadar çıkkmıştır. Çok katlı binaların yalıtımında (mantolama) kullanımı aşağıda açıklanan pek çok avantajı sayesinde, bu alanda da çok kısa zaman içerisinde yer bulmasını sağlayacaktır.

Sprey Poliüretan Köpük Nedir?

Yüksek basınçlı makine ekipmanı yardımıyla püskürtme uygulama yöntemiyle sıvı olarak yüzeye uygulanan, birkaç saniye içerisinde kendi hacminin 30-40 katına çıkarak köpük halini alan mükemmel bir yalıtım malzemesidir. 
Uygulanan sıvı malzeme içerisinde bulunan her hücre yerleştiği alanda 1-2 saniye içerisinde kendi hacminin 30-40 katı kadar genleşerek ek yersiz (ısı köprüsü oluşmaz) ve çok düşük ısı yalıtımı değeri sayesinde (DIN52616 λ=0,020-0,022 W/mK.) diğer ısı yalıtımı malzemelerine göre daha etkin, mükemmel ısı yalıtımı sağlayan bir köpük oluşturur. Yüzeye, yüksek basınç altında püskürtülerek uygulanan malzeme uygulandığı yüzeyin detay noktalarında, kolon-kiriş girinti ve çıkıntılarına kolay ulaşabilme ve kesintisiz kaplama yeteneği ile ısı köprülerinin tamamen yok edildiği, yatay ve düşey bütün yüzeyde iğne deliğinin bile kapandığı bir yalıtım örtüsü meydana getirir. Uygulama hızlı ve zahmetsizdir. Günde 500-1.000 m² alanın ısı yalıtımı kaplaması yapılmasına olanak sağlar. Malzemenin uygulama alanına nakliyesi ve depolanmasından, işçilik maliyetlerinden ve zamandan tasarruf ettirir.

SPF uygulaması yüksek basınçlı bir makine vasıtasıyla yapılır ve en iyi köpüğü elde etmek çok iyi bir teknik bilgi ve tecrübeye ihtiyaç vardır.

Sprey Poliüretan Köpük Uygulama Biçimi:

Sprey Poliüretan Köpük ile yaşam alanlarının ısı yalıtımı uygulaması hızlı, etkin ve tasarrufludur. Sprey Poliüretan Köpük ile ısı yalıtımı uygulaması; Mobil izolasyon aracı içerisinde bulunan özel donanımlı makine ve 2 bileşenli sıvı malzemenin, ısıtıcılı hortum yardımıyla uygulama alanına taşınarak, yüksek basınç altında özel sprey tabancası ile uygulama yüzeyine püskürtme olarak uygulanması şeklindedir.

Püskürtme olarak uygulanan SPF’nin reaksiyonunun çok hızlı olması sayesinde (1-2 saniye) her türlü zor yüzeye uygulama rahatlıkla yapılabilmekte ve malzeme kendini aşağıya bırakmamaktadır. 1-2 dakika içerisinde tamamen kuruyan köpük, sert halini alır.

İdeal bir uygulama 3 yada 4 kat yapılır. Her kat için köpük kalınlığı yaklaşık 1 cm olacak şekilde ayarlanır. Bu kalınlık köpüğün iyi bir boyutsal kararlılığının olması için yeterlidir.SPF’nin ilk katı yüzeyi ince bir tabaka halinde kapatır. Bu katın dokunmayla tamamen kuruduğu anlaşıldığı zaman uygulama son kalınlığa ulaşana kadar kat kat devam eder. SPF’nin uygulandığı yüzey formu önemsizdir. Yüzey formu hangi şekilde olursa olsun hiçbir yapıştırıcıya ve mekanik sabitlenmeye ihtiyaç duymadan yüzey formunu alarak kesintisiz kaplama yeteneği ile ısı köprülerini tamamen yok ederek yapışır. Çok güçlü yapışma özelliğine sahip olduğu için darbe, sarsıntı, tektonik hareketlerden ve titreşimlerden etkilenmez. Esnektir, yapıyla birlikte çalışır. Yapışan köpüğün ömrü bina ile eş değerdir. Uygulanan köpük ile yüzey arasında herhangi bir boşluk kalmaz. Su buharı geçirgenliği sayesinde yüzeyin nefes almasını sağlar, uygulandığı alanı korozyondan korur ve ömrünü uzatır. Su ile temasında bozulmaz ve uygulandığı yerden ayrışmaz. Asit, baz ve tuzlu ortamlara dayanıklıdır. Bakteri ve haşere barındırmaz, koku yapmaz, çürümez, uzun ömürlü ve çevre dostudur.


Sprey Poliüretan Köpük (Spray Polyurethane Foam-SPF) Avantajları

Bilinen en iyi ısı yalıtım malzemesidir. Uygulama son derece basittir. Minimum maliyetle maksimum yalıtım yapılmasına olanak sağlar. Çatı yalıtımı, dış cephe kaplaması (mantolama), boru ve tank yalıtımı, soğuk hava depoları, dondurucular, klima kontrollü binalar (mantar çiftlikleri, tavuk çiftlikleri gibi), tanklar ve depolar uygulama alanlarından bazılarıdır. Sprey Poliüretan Köpük ile püskürtme ısı yalıtımı tekniğinin özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çok popüler olmasının bir çok nedeni vardır. Mükemmel ısı yalıtımı sağlamasının yanısıra bir çok avantaja sahiptir.


Teknik Özellikleri  

  Ek Yersiz, yekpare uygulama sayesinde, uygulama yapılan yerleri yorgan gibi kaplar, ısı köprüsü oluşturmaz.  

  Günde 800 m2 uygulanma hızı vardır. Optimal ısı tecriti ile yüksek enerji tasarrufu λ =0,019 W/m0 K sağlar.  

  100 m2’lik bir teras çatıda 3 cm’lik POLİÜRETAN sert köpük ile 6 aylık kış döneminde 4,5 ton fuel-oil ’e eşdeğer yakıt tasarrufu sağlanır.  

  DIN 4102’ye göre B3-B2 yanma sınıfında, aleve dayanıklıdır . Yangın sırasında damlama yapmaz.  

  Ahşap, metal, beton vs. tüm yüzeylerde uygulanabilir %100 adereans sağlar.   

  Özel detayları ve kendini özgü formları olan çatıların teknik sorunları ekonomik olarak ve problemsizce çözer.     

  Yatay ve düşey zeminlerde rahatlıkla uygulanır. Üzerinde yürünebilir.     

  Dayanıklı ve uzun ömürlüdür.     

  Kimyevi maddelere dayanıklıdır. ( Endüstriyel dumanlar, madeni yağlar, benzin, mazot vb.)     

  Bakteri ve haşere barındırmaz.     

  Isıya, dona ve çürümeye dayanıklıdır. 


Sprey Poliüretan Avantajları Nelerdir?
Sprey  poliüretan köpük, poliüretan'ın eşsiz mucize olarak belirtilebilir. Polion ve izosyanatların bileşimiyle reaksiyona giren poliüretan , sağladığı yalıtım değeriyle ısı,su, ses yalıtımını aynı anda sağlayan tek yalıtımdır.
Sprey poliüretan, sağladığı avantajlar en düşük lamda değerine sahip olması nedeniyle diğer ısı yalıtım ürünlerine göre daha az yer kaplayan bir sistemdir.
Isı yalıtımı deyince aklımıza straforlar gelebilir. Ancak iyi bir ısı yalıtımı için ek gözden kaça bilir. Yersiz uygulama, düşük lamda değeri, zemize tutunma, yüksek yoğunluk Sprey Poliüretan , diğer yalıtım ürünlerine göre tümünü aynı anda sağlayan bir sistemdir.


Sprey Poliüretan Nerelerde Kullanılır?

  Buzhane ve soğuk hava depoları
  Duvar, zemin, teraslar, çatılar
  Meyve ve gıda ürünleri depoları
  Fabrikalarda, çatı, eternit, trapez sac alttan ve üstten
  İnşaat binalarının perde betonları 
  Tavuk kümesleri, mantar kümesleri, balıkçı tekneleri
  Gemi buzhaneleri yalıtımı












 Uygulama yapılan yerde ek yeri ve ısı köprüsü oluşturmaz

 Uzun ömürlü olması nedeniyle yıllara meydan okur. (Karbon testlerine göre ömrü ortalama 80 yıldır)

 -50 C/+100 C arası sıcaklıklara ve her türlü doğa şartlarına karşı dayanıklıdır.

 Bakteri ve haşare barındırmaz.

 DIN 4102′ye göre B2 yanmazlık sınıfında olup yangın esnasında parlama, alevlenme  damlama yapmaz

 Üzerinde yürünebilir, uygulamadan sonra köpük üzerine şap atılabilir veya seramik, karo, mozaik gibi kaplamalar yapılabilir

 Bilinen en iyi ısı yalıtım katsayısına (0,022 w/mk) sahiptir

 Ek yersiz yekpare uygulama sayesinde ısı köprüleri oluşmaz ve sızdırmazlık sağlar

 

AÇIK TERAS VE BALKON YALITIMI

ÇATI İÇİ YALITIM

Sprey poliüretan uygulamalarında mekânların, cephe izolasyonundan sonra teras izolasyonunda mükemmel sonuçlar vermektedir. En üst katta ikamet eden bina sakinleri sürekli kışın soğuktan, yazın sıcaktan ve tavan akıntılarından şikâyetçidirler. Sprey poliüretan bu sorunları tamamen çözmektedir. Tek parça uygulama sayesinde ısı köprüleri oluşturmaz, teraslarda soğuk, sıcak ve çatı akıntısı gibi sorunlardan tamamen kurtulmasını sağlar.
Uygulama Şekli. Zemin bütün oynak malzeme, toz ve rutubetten temizlendikten sonra beton yüzeyine izopoly sprey poliüretan yeterli kalınlıkta uygulanır. Daha sonra sprey poliüretan üzerine istenilen kalınlıkta beton şap uygulanabilir. Uygulanan alan sıkça kullanılan bir mekan değilse çakıl serilebilir veya koruyucu ultraviyole boya ile boyanabilir.


ENDÜSTRİYEL ÇATI YALITIMI

Tüm endüstriyel bina çatılarını bundan sonra tek kat sac veya eternit ile kapatabilirsiniz. Zira sprey poliüretan uygulaması ile sıcak, soğuk, ses ve terleme sorunlarınız ortadan kalkıyor.
Çatınız kaç metrekare olursa olsun, hiçbir ısı kaybı ve köprüsü oluşturmadan alttan ve üstten tek parça olarak uygulanabilmektedir. Hem de yüksek kalite ve maksimum tasarrufla.
Sprey poliüretan, ısı ve su için yüzde yüz destek vererek sağlamlaştırır. Kar yükü ve rüzgâra karşı çatınızı mukavim kılar. Yukardan yapılan bağlantı vidalarının oluşturduğu ısı köprülerini kapatır. Alttan ve üstten uygulamada en küçük deliği dahi kapatmaktadır.
Eskimiş çatılarınızı da üstten uygulama ile yenileyebilirsiniz.
Çeşitli sanayi sitelerinin çatıları için de uygulanabilmektedir. Zemin ne olursa olsun, beton, ondülin eternit, sac, mebran vs. her türlü malzemeye mükemmel yapışma sağlar.


TAVUK VE BESİ ÇİFTLİKLERİ YALITIMI

Hayvanlar da insanlar gibi canlıdırlar. Fiziksel olarak insanlara benzer tepkileri vardır. Bu özelliklerinden dolayı doğal ortamları dışında ısınma / soğuma hallerini biz insanlar çözümleriz.
Kış aylarında üşüyen, yazın terleyen ve sıcaktan bunalan hayvanların verimlerinde ciddi düşüşler olduğu bilimsel bir gerçektir.
Hayvansal üretim yapan bu çiftliklerin yüksek olasılıktaki kayıplarını önlemenin temel koşulu izolasyondur. Çiftlik sahipleri bu sorunu haklı olarak en ekonomik ve kalıcılıkla yapmak isterler. İzolasyon her türlü hayvan çiftliği için vazgeçilmez altyapı koşuludur.
Uygun seviyede sıcaklık, nem ve hava sirkülâsyonu olması gereken bu tesislerin, istenilen ortam şartlarına kavuşması izolasyonla mümkündür. Sprey poliüretan tek parça uygulama özelliği sayesinde ısı köprüleri oluşmaz, en nitelikli ve uygun yalıtımı sağlar.


Benzer uygulama alanları
• Tavuk – Piliç besi çiftlikleri
• Mandıralar
• Kapalı balık üretim çiftlikleri
• Büyükbaş hayvan çiftlikleri
• Haralar


SOĞUK HAVA DEPOSU YALITIMI

Ev ve iş yerlerimizde sadece günlük tüketimimizi koruyabilen buzdolabı benzeri cihazlar bulunmaktadır. Ama esasen bu gıdaları çiftçiler toptancılar ve marketlerin daha büyük ve kapsamlı soğutuculara ihtiyaçları vardır. Soğuk hava depoları ya da soğuk odalar diye adlandırılan bu tesislerin büyüklükleri yüzlerce veya binlerce metrekareye ulaşabiliyor. Sprey poliüretan bu depoların kurulmasında hızlı, kaliteli, kalıcı ve son derece ekonomik çözümler sunmaktadır.
Ekstra hiçbir ilave yapılmadan, normal olarak inşa edilmiş bir odanın iç tavanına uygulanarak içerisi soğutulmaktadır. Eksi derecelerde soğuk havayı muhafaza ederek içerisinde bulunan her türlü gıdayı sıcaktan koruyarak bozulmalarına engel olur.
Ortamı soğutan iklimleme aygıtıdır. Bu aygıtın kısa bir süre çalışmasından sonra meydana getirdiği soğuk havayı çok uzun bir süre muhafaza eden ise sprey poliüretan izolasyon sistemidir.
Sprey poliüretan tek parça uygulama özelliğinden dolayı ısı köprüsü oluşturmaz. Soğuk hava dışarıya çıkmaz, sıcak hava içeriyi etkilemez.
• Ekonomik ve hızlı uygulanır
• Tam ve sorunsuz çözüm sağlar
• Duvar üzerine uygulanabilir. İstenirse üzerine şartlarına uygun olarak sıva yapılabilir, daha sonra fayans kaplanabilir veya boya yapılabilir.

Benzer uygulama alanları:
• Soğuk meyve depoları (Elma, portakal, limon vb)
• Balık tavuk ve sakatat depoları
• Donmuş gıda depoları
• Konserve, salamura depoları
• Margarin depoları
• İlaç depoları
• Et ve süt mamulleri depoları
• Bozulabilecek her türlü ürün depoları

 

MANTAR ÇİFTLİĞİ YALITIMI

Üretimi şartları geregi yüksek ısı ve yüksek nem gerektiren mantar çiftliklerinde uygulanır istenilen koşullar sağlanmış olur tabiki sarfedilen çaba püskürtülen poliüretan mantar veriminin artacağının şüphesiz belirtisidir

Hayvansal üretim yapan tesislerin fire ve kayıplarını aslında temel unsuru izolasyonsuz olmasıdır Kış aylarında üşüyen, yazın terleyen ve sıcaktan bunalan hayvanların verimlerinde ciddi düşüşler olduğu bilimsel bir gerçektir.uygun seviyede sıcaklık nem ve hava silkilasyonu olması gereken tesislerin,istenilen ortama kavuşması ancak izolasyonla mümkündür.



POLİÜRETAN SPREY ISI YALITIMI

© 2011 İZOPOLY İZOLASYON İNŞ.TAAH.TUR.OTO.SAN. ve TİC.LTD.ŞTİ. Tüm hakları saklıdır.

HİZMETLERİMİZ ANASAYFA HAKKIMIZDA GALERİ İLETİŞİM YALITIM ve ENDÜSTRİYEL KAPLAMA SİSTEMLERİ